1%-os SZJA-támogatás

„149 éve a magyar földrajzoktatás, a földrajzi ismeretterjesztés szolgálatában”

A 149 éve alapított Magyar Földrajzi Társaság egyike Európa legrégebbi tudományos társaságainak. Társaságunk célja a földrajztudomány népszerűsítése mellett a földrajzoktatás színvonalának, a köznevelésben elfoglalt helyének javítása. E célok megvalósításához szükség van az Ön adományára, anyagi támogatására!

Kérjük, adójának 1%-ával támogassa a Magyar Földrajzi Társaságot!

Adószámunk: 19007964-1-42

  • hogy Társaságunk még hatékonyabban tudja képviselni a földrajzoktatás és a földrajztudomány ügyét!
  • hogy ezáltal anyagilag is segítse a Magyar Földrajzi Társaság közel százötven éves, felbecsülhetetlen értékű könyv- és térképritkaságokban bővelkedő könyvtárának és térképtárának rendbetételét, katalogizálását!
  • hogy Társaságunk közelgő 150 éves fennállására neves elődeinkhez méltó tudomány népszerűsítő kiállítással és programokkal emlékezhessünk meg!
  • hogy ezáltal támogassa Társaságunk tudomány népszerűsítő folyóirata, a Földgömb magazin és tudományos folyóirata a Földrajzi Közlemények megjelenését!
  • hogy ezáltal támogassa a Magyar Földrajzi Társaság tudomány népszerűsítő programjait (Földrajz Éjszakája, földrajzversenyek, stb.)
  • hogy ezáltal támogassa a Magyar Földrajzi Társaság területi és szakosztályainak munkáját (továbbképzések, rendszeres előadóülések stb.)

Kedves támogatásukat előre is hálásan köszönjük!

a Magyar Földrajzi Társaság Elnöksége​

pecs

Szervező intézmény: Földrajzi és Földtudományi Intézet, Pécsi Tudományegyetem

Információ / kapcsolat:  Pirkhoffer Ervin, geográfus; J. Stefán Klára, geográfus, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Halmai Ákos, geográfus; Kiss Kinga, geográfus

A tematika a Föld köré szerveződik. A program szervezője a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet, amely címmel virtuális GEOtúrát hirdetett.

A Fábirán Szabolcs Ákos vezette Intézet "80 perc alatt a Föld körül" címmel virtuális geocaching túrát hirdetett. Pirkhoffer Ervin, J. Stefán Klára, Halmai Ákos és Kiss Kinga bonyolítják a versenyt.

A virtuális GEOtúrára 3 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők, akik MS Teamsben dolgoznak a csapatokkal. A felhívást facebookon és instagramon tették közzé:

A regisztráció április 1. (szerda) este zárult. Végül 19 db 3 fős csapat jelentkezett, döntően pécsi partnerközépiskolák csapatai. A szervezők nagy örömére Nagykanizsáról, Budapestről és Sárospatakról is érkeztek csapatok.

plakat2020

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink