2020. április 3. (péntek) - a Földrajz Éjszakája

A magyarországi események itt tekinthetők meg

Jelenleg Európa és az egész Föld igen nehéz időket él meg. A vírusjárvány érinti a GeoNight eseményeit is, idén több ország ki kell, hogy maradjon a programok szervezéséből. Az EUGEO mégis úgy döntött, hogy nem mond le a GeoNight 2020 megrendezéséről a járvány ellenére sem vagy éppen pont azért, hiszen a közösségi programok virtuális térben, online szervezésével jótékonyan támogatjuk a kialakult helyzetben kulcsfontosságú „Maradj otthon” kampányt.

pecs

Szervező intézmény: Földrajzi és Földtudományi Intézet, Pécsi Tudományegyetem

Információ / kapcsolat:  Pirkhoffer Ervin, geográfus; J. Stefán Klára, geográfus, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Halmai Ákos, geográfus; Kiss Kinga, geográfus

A tematika a Föld köré szerveződik. A program szervezője a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet, amely címmel virtuális GEOtúrát hirdetett.

A Fábirán Szabolcs Ákos vezette Intézet "80 perc alatt a Föld körül" címmel virtuális geocaching túrát hirdetett. Pirkhoffer Ervin, J. Stefán Klára, Halmai Ákos és Kiss Kinga bonyolítják a versenyt.

A virtuális GEOtúrára 3 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők, akik MS Teamsben dolgoznak a csapatokkal. A felhívást facebookon és instagramon tették közzé:

A regisztráció április 1. (szerda) este zárult. Végül 19 db 3 fős csapat jelentkezett, döntően pécsi partnerközépiskolák csapatai. A szervezők nagy örömére Nagykanizsáról, Budapestről és Sárospatakról is érkeztek csapatok.

plakat2020

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink