2020. április 3. (péntek) - a Földrajz Éjszakája

A magyarországi események itt tekinthetők meg

Jelenleg Európa és az egész Föld igen nehéz időket él meg. A vírusjárvány érinti a GeoNight eseményeit is, idén több ország ki kell, hogy maradjon a programok szervezéséből. Az EUGEO mégis úgy döntött, hogy nem mond le a GeoNight 2020 megrendezéséről a járvány ellenére sem vagy éppen pont azért, hiszen a közösségi programok virtuális térben, online szervezésével jótékonyan támogatjuk a kialakult helyzetben kulcsfontosságú „Maradj otthon” kampányt.

zsombo

Szervező intézmény: József Attila Közösségi Ház

Információ / kapcsolat: Zsirosné Vass Judit, biológia–földrajz szakos tanár, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Monori Gyula, pedagógus, gyógypedagógus, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

geonight20zsomboZsombón második éve szervezik meg a Fölrajz Éjszakája programot. 2019-ben a Közösségi Házban rendezték meg a fotókiállítással együtt. Köszönet minden résztvevőnek a segítségéért, a számtalan csodálatos helyről készített fotóért és a finom kemencében sült sütiért. Ez az év sajnos nem teszi lehetővé a személyes találkozást, de a program kiíróinak köszönhetően virtuális térben együtt lehetünk.

Programajánlat (A meghirdetett program a "Földrajz, túrák, események Zsombón és tova" facebook-oldalon látható):
  1. Fotópályázat- Téma: Ami haza hív! Mutass be max. 3 helyszínt Zsombón, ahová szívesen vinnéd a vendégeidet (ez lehet akár régebbi fotó is, pl. a kerted egy szép részletéről).
  2. Karantények- ötletek, túlélési technikák a járvány idején. A koronavírus okozta szorongást, aggódást nem tudjuk elfelejteni, de kicsit próbáljuk meg félre tenni. Kérjük, hogy az alkotásokban, elsősorban e nehéz helyzet miatt megszületett jó ötletek, gondolatok, humoros történetek, a családi együttlét előnyei, a közös játékok, programok jelenjenek meg. Lehet zenés, énekes, verses, rajzos formában megjeleníteni.
  3. Online KVÍZ játék Zsombóról

A szervezők a fotókat, írásokat, rajzokat, zenei részleteket 2020. április 3. (péntek) 18 óráig kérik feltenni erre a facebook-oldalra:Földrajzi túrák, események Zsombón és tova

Az idő rövidsége ellenére a szervezők kérik a részvevőket, hogy ragadjanak fényképezőgépet, tollat, ceruzát, ecsetet, hangszert.... és mutassák meg hogy mire képesek, mit jelent nekik a szűkebb környezetük, hogyan lehet a nehéz helyzetből is kihozni a legjobbat?

Az eddig feltöltött fotók a "Bejegyzések"," Látogatók bejegyzései" fülön tekinthetők meg. A tesztet ugyancsak ezen az oldalon találják az érdeklődők, mely már kitölthető. A teszt összeállítója: Monori Gyula.

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink