1%-os SZJA-támogatás

„149 éve a magyar földrajzoktatás, a földrajzi ismeretterjesztés szolgálatában”

A 149 éve alapított Magyar Földrajzi Társaság egyike Európa legrégebbi tudományos társaságainak. Társaságunk célja a földrajztudomány népszerűsítése mellett a földrajzoktatás színvonalának, a köznevelésben elfoglalt helyének javítása. E célok megvalósításához szükség van az Ön adományára, anyagi támogatására!

Kérjük, adójának 1%-ával támogassa a Magyar Földrajzi Társaságot!

Adószámunk: 19007964-1-42

  • hogy Társaságunk még hatékonyabban tudja képviselni a földrajzoktatás és a földrajztudomány ügyét!
  • hogy ezáltal anyagilag is segítse a Magyar Földrajzi Társaság közel százötven éves, felbecsülhetetlen értékű könyv- és térképritkaságokban bővelkedő könyvtárának és térképtárának rendbetételét, katalogizálását!
  • hogy Társaságunk közelgő 150 éves fennállására neves elődeinkhez méltó tudomány népszerűsítő kiállítással és programokkal emlékezhessünk meg!
  • hogy ezáltal támogassa Társaságunk tudomány népszerűsítő folyóirata, a Földgömb magazin és tudományos folyóirata a Földrajzi Közlemények megjelenését!
  • hogy ezáltal támogassa a Magyar Földrajzi Társaság tudomány népszerűsítő programjait (Földrajz Éjszakája, földrajzversenyek, stb.)
  • hogy ezáltal támogassa a Magyar Földrajzi Társaság területi és szakosztályainak munkáját (továbbképzések, rendszeres előadóülések stb.)

Kedves támogatásukat előre is hálásan köszönjük!

a Magyar Földrajzi Társaság Elnöksége​

zsombo

Szervező intézmény: József Attila Közösségi Ház

Információ / kapcsolat: Zsirosné Vass Judit, biológia–földrajz szakos tanár, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Monori Gyula, pedagógus, gyógypedagógus, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

geonight20zsomboZsombón második éve szervezik meg a Fölrajz Éjszakája programot. 2019-ben a Közösségi Házban rendezték meg a fotókiállítással együtt. Köszönet minden résztvevőnek a segítségéért, a számtalan csodálatos helyről készített fotóért és a finom kemencében sült sütiért. Ez az év sajnos nem teszi lehetővé a személyes találkozást, de a program kiíróinak köszönhetően virtuális térben együtt lehetünk.

Programajánlat (A meghirdetett program a "Földrajz, túrák, események Zsombón és tova" facebook-oldalon látható):
  1. Fotópályázat- Téma: Ami haza hív! Mutass be max. 3 helyszínt Zsombón, ahová szívesen vinnéd a vendégeidet (ez lehet akár régebbi fotó is, pl. a kerted egy szép részletéről).
  2. Karantények- ötletek, túlélési technikák a járvány idején. A koronavírus okozta szorongást, aggódást nem tudjuk elfelejteni, de kicsit próbáljuk meg félre tenni. Kérjük, hogy az alkotásokban, elsősorban e nehéz helyzet miatt megszületett jó ötletek, gondolatok, humoros történetek, a családi együttlét előnyei, a közös játékok, programok jelenjenek meg. Lehet zenés, énekes, verses, rajzos formában megjeleníteni.
  3. Online KVÍZ játék Zsombóról

A szervezők a fotókat, írásokat, rajzokat, zenei részleteket 2020. április 3. (péntek) 18 óráig kérik feltenni erre a facebook-oldalra:Földrajzi túrák, események Zsombón és tova

Az idő rövidsége ellenére a szervezők kérik a részvevőket, hogy ragadjanak fényképezőgépet, tollat, ceruzát, ecsetet, hangszert.... és mutassák meg hogy mire képesek, mit jelent nekik a szűkebb környezetük, hogyan lehet a nehéz helyzetből is kihozni a legjobbat?

Az eddig feltöltött fotók a "Bejegyzések"," Látogatók bejegyzései" fülön tekinthetők meg. A tesztet ugyancsak ezen az oldalon találják az érdeklődők, mely már kitölthető. A teszt összeállítója: Monori Gyula.

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink