pecs

Szervezett és egyéni városnéző túra az oszmán emlékek között, tárlatvezetés a dzsámiban, esti fáklyás séta

Szervező intézmény: Jakovali Haszán Pasa Dzsámija

Információ / kapcsolat: Pintér Beáta, létesítményfelelős földrajz szakos tanár és népművelő, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Programok:

  1. night of geography18hu pecs mosque genesis of islamA dzsámi a résztvevőnek ingyen tárlatvezetéses látogatást is felkínál, ennek témája az iszlám vallás születése. Reggel 10 órától fogadnak iskolás csoportokat. Több mint 100 fő hallgatta meg az iszlám születését.
  2. 16 órától: Pécs városában az érdeklődőknek a város oszmán hódoltsághoz fűződő 20–21 emlékét mutatják be egy 2–3 órás városi séta során.
  3. night of geography18hu pecs map for individual walkA séta az oszmán emlékek között önállóan is megoldható térképes tájékozódás segítségével.
  4. Esti fáklyás séta Idrisz baba türbéjében és kertjében. Az érdeklődők a dervisekről kapnak ismeretet Vámbéry Ármin életének bemutatásával.

Megjegyzések:

  • A tárlatvezetés ingyenes. A türbe látogatása ingyenes. Belépő a dzsámiba 10 fő felett ingyenes. Egyéneknek 400 Ft.
  • A városnézés hosszan is eltarthat, ezért kérjük, a részvételi szándékot legalább egy nappal előbb jelezzék a 20/4009301 számon, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Ugyanezt kérjük Idrisz baba türbéjének látogatóitól is. Nyitva tartás 9.30–17.00. A türbe gyertyás látogatása esti fényben a legmisztikusabb, ezért ezt ajánljuk 17.00 után tervezni. Igény esetén tudunk angol nyelvű vezetőt biztosítani, más nyelveken leírással tájékozódhatnak (török, német, francia, angol).

night geography 18 hungary1170

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink