tiszafoldvar

2018. április 6. (péntek) 15:00–20:00 óra között

  • Pályázat NAPLEMENTE fotók készítésére és annak értékelése
  • Ismeretterjesztő előadás – Gruber László: Emlékexpedíció Etiópiába - avagy gyertyagyújtás az Erta Ale vulkánnál
  • Fotó kiállítás Járvás József Tiszaföldvár környékén készült naplemente- és vihar fotóiból

Szervező intézmény: Tiszazugi Földrajzi Múzeum

Információ / kapcsolat: Béres Mária, természettudományi muzeológus, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2018. március 6-án a következő felhívást tettük közzé:

  • Naplemente: minden nap elérkezik, mégis lenyűgöző égi jelenség, amely az évszázadok során sokakat elgondolkodtatott, számos művészt megihletett már. Fotópályázatot hirdetünk, amelyre saját, naplementéről készült digitális fényképekkel lehet nevezni. A képek készülhetnek kerékpározás, futás, séta közben elkapott pillanatról. Vadásszunk a naplementére az elkövetkező napokban a környékünkön vagy akár a világ másik felén!
  • A képeket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kellett elküldeni. A fotók beküldésének határideje 2018. április 3. (kedd) éjfél volt. A Naplemente fotópályázat a szervezők várakozását jócskán felülmúlva, 23 fotós a Föld 53 pontjáról mintegy 150 fotót küldött a Tiszazugi Földrajzi Múzeum számára, amelyet a szervezők hálásan köszönnek! Készültek naplemente képek Indonéziában, Hawaiion, Irakban, Etiópiában, Európa és Magyarország számos pontján. Az alábbi térképre kattintva minden érdeklődő végigböngészheti a felvételeket. Ennek értékelésére, bemutatására a FÖLDRAJZ ÉJSZAKÁJÁN kerül sor.

2018. április 6. 17:30 – Gruber László előadása: Emlékexpedíció Etiópiába - avagy gyertyagyújtás az Erta Ale vulkánnál

  • Gruber László, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium földrajztanára három társával kelt útra, hogy a legalacsonyabbtól szinte a legmagasabban fekvő pontjáig bejárta két és fél hetes túrája alkalmával a „napégette arcúak földjé”-t. Aludtak a Simien-hegységben közel 4000 méteren sátorban, mínusz 3–4 fokban, ugyanakkor a Danakil-mélyföldön, Afrika legmélyebb pontján 40 fokos hőségben is barangoltak. Emléktáblát helyeztek el, s gyertyát gyújtottak az Erta Ale vulkánnál egykori útitársaik, Fábián Tamás és Szabad Gábor emlékére. Az addiszi magyar nagykövetségen emléktáblát helyeztek el a határainkon túl született, Abesszínia földjét feltáró magyar kutatók emlékére. 

2018. április 6. 19:00 Kamara kiállítás Járvás József fotóiból

  • Idézet Járvás József bemutatkozásából, küldetéséről: "Szolnokra járok egyetemre. Születésem óta Tiszaföldváron élek. A természet mindig is közel állt hozzám, ezért hobbi szinten elkezdtem fotózni. Fő területem a vihar és tájkép, de csillagokat és portrékat is fényképezem. A fő célom fotóimmal megmutatni az embereknek a természet szeszélyeit, csodáit. Fontos felhívni a figyelmet, hogy az éghajlatváltozás miatt megannyi természeti ”csoda ” veszik el. Ezeket a csodákat igyekszem megörökíteni a környéken. A fotóim nagy része Tiszaföldvár közelében készült."
  • Facebook: Jarvasphotography
  • Honlap: Jarvasjozsef.myportfolio.com

A Tiszazugi Földrajzi Múzeum mindenkit vár a Földrajz Éjszakája rendezvényére, ahol kiállítások és Gruber László előadása mellett, naplemente szörp és fröccs kóstolására is lehetőség lesz!

night geography 18 hungary1170

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink