Az MFT éves közgyűlése a Magyar Földrajzi Napok keretében

mft vandorgy21godollo

Regisztráció a közgyűlésre: https://forms.gle/G2LH2V8AJqxNZKsN6

tiszafoldvar

Szervező intézmény: Tiszazugi Földrajzi Múzeum

Információ / kapcsolat: Béres Mária, természettudományi muzeológus, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

2019.04.05 15:00 – 22:00 között

  • Ezen a délutánon, estén a múzeumunk kiállításai ingyenesen látogathatók.
  • Családok, baráti társaságok jelentkezését várjuk térkép puzzle kirakó „versenyünkre.” Összesen 8500 db várja az érdeklődőket. Sikerül-e megbírkózni ezzel a 8500 darabbal? Kiderül április 5-én éjszaka! 
  • Ismeretterjesztő előadások 18:00 és 20:00 órai kezdéssel

25 ország 25 afrikai történet – Hogyan látja Afrikát egy utazó?

  • Dr. Valiskó Gyöngyi gyógyszerész, emellett klasszikus hátizsákos világutazó. Több mint 30 éve indult el először önállóan hátizsákkal világot látni, azóta 112 országba jutott el, van ahová úgy hozta az élet többször is. Bár sok helyen járt már, még mindig nagyon hosszú a lista hova szeretne eljutni. Több mint 10 éve írja az utazós blogot: https://maganyosbolyongo.blog.hu/ Első kenyai utja során szeretett bele Afrikába, . Így aztán mindig Afrika az elsődleges célpont, csak van, hogy végül máshol köt ki. Afrika a maga 54 országával a második legnagyobb kontinens, ahol csodálatos emberekkel, lélegzetelállító tájakkal, cuki állatokkal, még élő tradíciókkal, törzsi kultúrákkal, maszkos szertartásokkal találkozhat az utazó. Még is kevesen merik vállalni az utazást, mert többnyire csak a negatív híreket hallják a médiában, háborúk, ebola, szegénység, bűnözés. Afrika nem a legkönnyebben/legolcsóbban utazható kontinensek közé tartozik, a turista ösvény nagyon keskeny, ha létezik egyáltalán, de bőven kárpótol életre szóló élményekkel.. 26 afrikai országban járt eddig – utazott a szenegáli Dakarból Bamakoba vonattal 42,5 óra alatt, volt törzsi szertartásokon Kongóban, Ghánában futva követte az elefántokat, megmászta Madagaszkáron a kutyáról elnevezett Peak Bobby-t, Maliban utazott teveháton tuaregekkel Timbuktuból a Szaharába, sétált oroszlánnal Zimbabweban, Ethiópiában táncolt tigrinya esküvőn, részt vett vudu szertartásokon Beninben és Togoban, Elefántcsontparton végig evett egy mangó ültetvényt, Ruandában játszottak gorilla bébik a lában, raftingolt az Níluson Ugandában, mászott dűnéket Namibiában, Szudánban 52 fokban a sivatagban tevéket itattot, és bejárta a Zöld-foki Köztársaság 7 szigetét…

Bali, az élő istenek szigete

  • Gruber László, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium földrajztanárának előadása. Indonézia szigeteiről szóló hírek gyakran kerültek az újságok címoldalára az utóbbi évben. Vulkánkitörések, cunamik, földrengések, s ezek következményei keserítik meg a helyiek életét…
    Bali szigete a hinduizmus ősi földje. Ellátogatunk az ubudi Majomerdőbe, Tanah Lot sziklatemplomához, a sziget legszentebb fájához, együtt ünnepeljük a teliholdat az Úszó Templomnál a helyiekkel, megkóstoljuk a helyi étel- és italspecialitásokat, megnézünk egy kecsak-táncot, csobbanunk a Sekumpul-vízesésben, fogadást kötünk egy kakasviadalon, megpróbálunk raftingolni, s megkóstoljuk a cibetmacska kávét. Nem hagyományos turistaként tekintettek ránk kiváló helyi vezetőinknek köszönhetően.

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink