Az MFT éves közgyűlése a Magyar Földrajzi Napok keretében

mft vandorgy21godollo

Regisztráció a közgyűlésre: https://forms.gle/G2LH2V8AJqxNZKsN6

budapest plebaniatemplom

Szervező intézmény: Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom

Információ / kapcsolat: Aranyossy Mihály, turisztikai referens, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom ismét bekapcsolódik a "Földrajz éjszakája 2020" elnevezésű nemzetközi eseménysorozatba.

A "Földrajz éjszakája" a Belvárosi Főplébánia-templombangeonight20budapestbelvaros1

2020. április 3. (péntek) 18:30-tól csak mesélünk, és mesélünk a templomról, annak történetéről, urbánus legendáiról. Talán azt is mondhatják most, hogy nem mozdulnak ki a lakásból, és a szíves invitálás ellenére sem jönnek el a programunkra.

Ne is tegyék! Maradjanak otthon! Ezt a programot ugyanis on-line fogjuk közvetíteni a templom Facebook felületén keresztül.

Vörös Viktória és Aranyossy Mihály tárlatvezetők on-line módon fogják körbevezetni Önöket a bezárt épület feltemplomában. Mit fogunk látni?

  • Megmutatjuk majd a római katonai tábor romjait a II. századból.
  • A pasztofóriumokat 1507-ből
  • Mátyás király oratóriumát
  • A "Trónoló Madonna" freskót a XIV. századból
  • A Molnár-C Pál festőművész által készített főoltárt, amely most a nagyböjti időszakban Krisztus szenvedéstörténetét mutatja meg
  • Szent Gellért, Szent László és Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéit

Apropó! Tudta-e, hogy

  • itt volt Kossuth Lajos esküvője 1841. januárjában?
  • itt volt Széchenyi István jelképes ravatala és búcsúztatása 1860. április 30-án?
  • 1867. júniusában Ferenc József a templom előtti téren tett fogadalmat?
  • Liszt Ferenc ezer szállal kapcsolódik a templomhoz?

Fakultatív programelem: Azok a résztvevők, akik az előadás előtt letöltik a "Tripcast" elnevezésű applikációt, és pénteken délig elküldik az e-mail címüket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, azoknak további érdekes képeket, anyagokat küldünk már az előadás közben egy albumba rendezve. Tehát még azt is látni fogják, amit a személyes látogatás alkalmával nem látnának.

Szeretettel várjuk Önöket a képernyők elé!

facebook: https://www.facebook.com/events/501109880567024/

Szeretettel Belaruszból!geonight20budapestbelvaros2

20:00 órakor kezdődik. Görgessen egy kicsit le az idővonalon, és ott fel fog ugrani az élő közvetítés!!! Várunk mindenkit!

Elgondolkozott már azon, hogy a Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra hány országból érkeznek majd zarándokok? A "Földrajz éjszakája 2020" nemzetközi eseménysorozat remek alkalom arra, hogy megismerkedjünk például a Belarusz Köztársasággal, ahonnan több autóbusszal tervezik a zarándokok az érkezést.

A minszki Magyar Nagykövetség munkatársai most egy időre beköltöznek a Belarusz Nemzeti Történeti Múzeumba, hogy a múzeum kiállításait végigjárva on-line országismertetőt tartsanak Önöknek. Mindennek felületet a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom Facebook oldala biztosít 2020. április 3. (péntek) 20:00 órai kezdettel (budapesti idő szerint).

www.facebook.com/belvarosiplebaniatemplom

Köszöntőt mond a Belarusz Nemzeti Történeti Múzeum igazgatója, Csutora Zsolt magyar nagykövet, dr. Szegedi Andrea és dr. Luksik Lilla diplomaták és Kovács Attila nagykövetségi munkatárs. (a program természetesen magyar nyelven hallgatható)

Vajon van közös pont a történelmünkben? Az on-line előadás során természetesen ez is kiderül...

u.i. Előadásunk igyekszik pótolni az "Altemplomi esték" sorozatunkat. Így ez most az Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos országismertető sorozatunk első része is lesz.

Figyelem: Málta felkészül!

facebook: https://www.facebook.com/events/161751641667838/

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink