Az MFT éves közgyűlése a Magyar Földrajzi Napok keretében

mft vandorgy21godollo

Regisztráció a közgyűlésre: https://forms.gle/G2LH2V8AJqxNZKsN6

godollo

Szervező intézmény: Szent Gellért Általános Iskola

Információ / kapcsolat: Szikszainé Rácz Tímea, földrajz tanár, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">

Idén ebben a kritikus helyzetben is azt gondoltam, hogy ki kell zökkenteni a gyerekeket az otthonlét magányából, és egyértelmű volt, hogy csatlakozni szeretnénk a felhíváshoz.

 

Tavaly egyedüli általános iskolaként (akkor még Kempelen Farkas Általános Iskola) nagy büszkeséggel töltött el, hogy egy színvonalas, tartalmas estével tudtunk szolgálni.

Az idei év járványügyi helyzete jó nagy fejtörést okozott, hogy mit lehetne kihozni ebből a nem éppen szerencsés helyzetből, hiszen a kísérletezés, éjszakai túrázás, gecaching kilőve.. Végül az online kérdőívek, kvízek mellett tettem le a voksomat.

Előzetesen azt kértem a résztvevőktől, hogy aki érez rá affinitást, készítsen egy rövid kis videót a földrajz, természetvédelem és környezetvédelem népszerűsítésére. 4 kis „kampányfilm” készült nagy örömömre.

Az est menete a következőképpen zajlott. A külön erre az estére létrehozott Microsoft Teams csoportunkból indítottam az előadást, először a  Geonight történeti áttekintésével, a MFT felépítéséről és a saját életutam tanári, földrajzos mivoltáról, céljaimról meséltem a gyerekeknek.

Ezután egy kérdőív következett, hogy ki, mit vár a ma estéről. Természetesen a gyermeki kíváncsiság hozta a legmagasabb pontokat.

Technikai segítőim eközben a háttérben beírták a résztvevőket egy csoportalakítóprogramba, és létrehozták az este csapatait. Erre azért volt szükség, hogy vegyes korcsoportos csapatok szülessenek a fair play érdekében a veszekedések helyett.

Google Forms segítségével következett az első teszt, amit a csapatoknak közösen kellett megoldani az este elején elhangzott előadás anyagából.

geonight20pazmand3A következő feladat pedig egy közös szófelhő készítése volt, ez nagyon tetszett a gyerekeknek. Megígértem nekik, hogy a magyaros kollégának nem küldöm el, hogy a helyesírást értékelje :)

geonight20pazmand4A végső nagy kvízt pedig Kahoot Challenge-gel készítettem, amit rendszeresen használok összefoglaló órákon, mert ez az abszolút sláger a gyerekek körében.

Ezután következett az eredményhirdetés, és a vesztes csapatnak a hagyományos „fekvőtámaszozás” volt a büntetés online bemutatva :) A körülbelül 2 órás program végén remélem, mindenkinek sikerült egy kis élményt, felüdülést adnom, mert engem határozottan töltött!

Megígértem a gyerekeknek, hogy ősszel bepótoljuk a hiányzó részeket, és megszervezzük a Geonight 2020 Ráadást!

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink