2021. április 9. (péntek) a Földrajz Éjszakája

geonight2021Egy jó pár éve már az „európai földrajzos tavasz” elmaradhatatlan részévé vált a határokon és kultúrákon átívelő GeoNight rendezvénysorozat. Tavaly ilyenkor több ország több városából megrázó hírek érkeztek, a súlyos járvány miatt számos külföldi helyszínen elmaradtak a Földrajz Éjszakája eseményei is.

Idén április 9. egy szimbolikus időpont, amely világszerte a földrajz hasznosságára (fontosságára) hívja fel a figyelmet egy olyan év után, amikor nem a TÉR felfedezésén volt a hangsúly. A Magyar Földrajzi Társaság örömmel továbbítja a nemzetközi kezdeményezést a hazai érdeklődő szervezőknek és résztvevőknek, és segíti, koordinálja a magyarországi szervezésű eseményeket. Bővebb információk

Találkozzunk a Földrajz Éjszakája 2021 programjain!

budapest corvinus

Szervező intzémény: Turizmus és Földrajztudományi Intézet, Nyíregyházi Egyetem

Információ / kapcsolat: Bácskainé Pristyák Erika, geográfus, főiskolai docens Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Koraesti túra Nyíregyháza legmagasabb pontjához, a Geri-dombhoz

Ez egy 4 km-es gyalogtúra.

  • Nyíregyháza kertváros szélétől, frekventált körforgalomtól gyalog 1 km a lakóövezetben. Utána az erdő szélén földúton (homokos) a Geri dombhoz.
  • Ott rövid ismertetés a Nyírségről és erről a kurgánról, amelyet megmutatunk régi és jelenlegi térképeken, és geocaching ládát keresünk.
  • Mivel rálátunk a város nagy részére, így egy kis ismertetés a településmorfológiáról. Vegül közösen visszagyaloglunk.

Amennyiben a személyes jelelét nem lehetséges, a szervezők online tartanak a helyszínről ismertetőt.

Időpont: 2021. április 9. (péntek) 17.30-tól

Időtartam: kb. 2 óra

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink