2021. április 9. (péntek) a Földrajz Éjszakája

geonight2021Egy jó pár éve már az „európai földrajzos tavasz” elmaradhatatlan részévé vált a határokon és kultúrákon átívelő GeoNight rendezvénysorozat. Tavaly ilyenkor több ország több városából megrázó hírek érkeztek, a súlyos járvány miatt számos külföldi helyszínen elmaradtak a Földrajz Éjszakája eseményei is.

Idén április 9. egy szimbolikus időpont, amely világszerte a földrajz hasznosságára (fontosságára) hívja fel a figyelmet egy olyan év után, amikor nem a TÉR felfedezésén volt a hangsúly. A Magyar Földrajzi Társaság örömmel továbbítja a nemzetközi kezdeményezést a hazai érdeklődő szervezőknek és résztvevőknek, és segíti, koordinálja a magyarországi szervezésű eseményeket. Bővebb információk

Találkozzunk a Földrajz Éjszakája 2021 programjain!

budapest corvinus

Szervező intézmény: Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár

Információ / kapcsolat: Bori Katalin, könyvtáros, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ki ismeri jobban Csongrád-Csanád megyét? Játékos helyismereti kvízjáték a szegedi Somogyi-könyvtártól

A szegedi Somogyi-könyvtár szívesen csatlakozik minden olyan kezdeményezéshez, amely a tudományokat népszerűsíti. Az alábbiakban egy kvízre invitáljuk. A 13+1 feladvány segítségével bemutatjuk környezetünk, Csongrád-Csanád megye különleges helyeit, természeti szépségeit.

A kvízt az érdeklődők az alábbi linkre kattintva érhetik el: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeXFNhwt1Iszz4QjdlCAmhnCEZgHO8p1__CjpeT-363OGhm0Q/viewform

A játék továbbá április 7-től 29-ig lesz elérhető a Somogyi-könyvtár Facebook oldalán is:

https://www.facebook.com/somogyikonyvtar

Facebook-esemény

Jó szórakozást! Induljon a játék!

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink