2021. április 9. (péntek) a Földrajz Éjszakája

geonight2021Egy jó pár éve már az „európai földrajzos tavasz” elmaradhatatlan részévé vált a határokon és kultúrákon átívelő GeoNight rendezvénysorozat. Tavaly ilyenkor több ország több városából megrázó hírek érkeztek, a súlyos járvány miatt számos külföldi helyszínen elmaradtak a Földrajz Éjszakája eseményei is.

Idén április 9. egy szimbolikus időpont, amely világszerte a földrajz hasznosságára (fontosságára) hívja fel a figyelmet egy olyan év után, amikor nem a TÉR felfedezésén volt a hangsúly. A Magyar Földrajzi Társaság örömmel továbbítja a nemzetközi kezdeményezést a hazai érdeklődő szervezőknek és résztvevőknek, és segíti, koordinálja a magyarországi szervezésű eseményeket. Bővebb információk

Találkozzunk a Földrajz Éjszakája 2021 programjain!

budapest corvinus

Szervező intézmény: Földrajzi és Földtudományi Intézet, Pécsi Tudományegyetem

Információ, kapcsolat: EFOP szakmai megvalósító, Karrier Pont vezető, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Földrajz Éjszakája a #pecsifoldrajz #pecsIGEO #pecsifoldtudomany nélkül elképzelhetetlen :)
A Pécsi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézete totópályázatot hirtdet a közeljövőben Pécs by (geo)Night címmel, a beérkező képekből megmutatja Pécs éjszakai arcát.
Emellett szeretnék megmutatni a földrajz kiemelt szerepét, sokféleségét és komplexitását, tervek szerint egy éjszakai távcsövezés segtségével.
További részletekről hamarosan tájékoztatást adunk … :)

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink