2021. április 9. (péntek) a Földrajz Éjszakája

geonight2021Egy jó pár éve már az „európai földrajzos tavasz” elmaradhatatlan részévé vált a határokon és kultúrákon átívelő GeoNight rendezvénysorozat. Tavaly ilyenkor több ország több városából megrázó hírek érkeztek, a súlyos járvány miatt számos külföldi helyszínen elmaradtak a Földrajz Éjszakája eseményei is.

Idén április 9. egy szimbolikus időpont, amely világszerte a földrajz hasznosságára (fontosságára) hívja fel a figyelmet egy olyan év után, amikor nem a TÉR felfedezésén volt a hangsúly. A Magyar Földrajzi Társaság örömmel továbbítja a nemzetközi kezdeményezést a hazai érdeklődő szervezőknek és résztvevőknek, és segíti, koordinálja a magyarországi szervezésű eseményeket. Bővebb információk

Találkozzunk a Földrajz Éjszakája 2021 programjain!

budapest corvinus

Szervező intézmény: Nyugat-magyarországi Osztály, Magyar Földrajzi Társaság

Információ, kapcsolat: Kovács Gábor, geográfus, egyetemi adjuntus, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Lenner Tibor, geográfus, egyetemi docens, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

geonight21szombathelyCím: Földrajzi kutatások Szombathelyen, az ELTE BDPK Földrajzi Tanszékén

8 rövid tudománynépszerűsítő előadás felvett videóanyagok formájában. Az "összefűzött" felvételek együtt jelentik a szombathelyi programot.

  • Kezdés: 19 órakor.
  • Az előadók között lesznek oktatók, hallgatók és doktoranduszok is, elsősorban a saját kutatási területéről beszél majd mindenki.

A szervező Kovács Gábor egyetemi adjunktus. Az ő aktív közreműködésével állt össze a szombathelyi Nyugat-magyarországi Osztály programja:

  1. Lenner Tibor – Csapó Tamás – Kovács Gábor: Szombathely alaprajzi fejlődése 3D-ben. Előadja Lenner Tibor 
  2. Csapó Tamás – Lenner Tibor – Kovács Gábor: Szombathely beépítése és funkcionális szerkezete. Előadja Csapó Tamás
  3. Zentai Zoltán: Vas megyei tájnevek változása és az ebből fakadó problémák. 
  4. Unger Zoltán: "Hogy? A só nem evaporit?" 
  5. Pusztai-Eredics Alexandra – Kovács Gábor: Vajon vándorol a Rába? Előadja Pusztai-Eredics Alexandra 
  6. Pozsgai Andrea: "Körbenéztem a vidéken és csak búzatáblát láttam mindenütt" – agrobiodiverzitás és a mezőgazdaság térszerkezetének kapcsolata.
  7. Kardos Laura: Látványos hallgatói munkák – modern szemléltető eszközök fejlesztése a földrajzoktatásban.
  8. Szabó Gergely – Kovács Gábor – Zentai Zoltán: Domborzatmodellezési technikák a földrengés-veszélyeztetettségi vizsgálatokban. Előadja Szabó Gergely 

Ezek 10–15 perces előadások, amelyek előre időzítve megadott sorrendben a SEK youtube csatornáján fognak megjelenni "élőben":

https://www.youtube.com/channel/UCgh_LrY76BDj8WYGArz1YJQ

Később lesz majd közvetlen link.

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink