MFT 150 jubileumi évad

nyiregyhaza

Szervező intzémény: Földrajztudományi Intézet, Nyíregyházi Egyetem (NYE)

Információ / kapcsolat: Bácskainé Pristyák Erika, geográfus, főiskolai docens Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyíregyháza legmagasabb pontjára, a Geri-dombra (Őr-halom) vezető rövid gyalogtúra

Nyíregyháza legmagasabb pontjára, a Geri-dombra (Őr-halom) vezető rövid 5 km-es gyalogtúra. A város és a Nyírség geomorfológiájáról és a bokortanyás település-szerkezetről rövid ismeretterjesztés. A domb tetejéről rálátni a városra, a külterületre is, ipartelepekre, pl a LEGO gyárra, autópálya elkerülőkre. Geo-caching pont is.
A túra a város szélén, kertvárosi övezetben, majd dűlőutakon történik. Az indulás jól megközelítő helyről (Tiszavasvári út eleje, (36-főút), Spar-parkoló, ÖMV benzinkút) indul, 18.00 órakor indul és másfél-két óra séta, ugyanoda érkezünk vissza.

Célja: A helyismeret erősítése, helyi értékek bemutatása. Földrajzi ismeretterjesztés.

A rendezvény formája: "élő", személyes jelenléttel (amennyiben a Covid előírások megengedik, különben nem kerül megrendezésre)

A kertváros szélén, majd dűlőutakon haladunk. Gyerekeket is szeretettel várunk. Innivalót hozzatok magatokkal.

Találkozó: 2022. április 1. (péntek) 14 óra, indulási és érkezési pont: 4400 Nyíregyháza Tiszavasvári út 39. (Spar parkoló), GPS: 47.957337, 21.686387, célpont: Geri-domb: GPS: 47.969722, 21.671388

Tervezett időtartam: kb. 2 óra

Szervezők: kutatók, oktatók, a földrajz barátai

A rendezvény nyelve: magyar, szükség szerint angol

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink