MFT 150 jubileumi évad

sopron

Szervező intzémény: Soproni Széchenyi István Gimnázium

Információ / kapcsolat: Simon György, földrajz szakos középiskolai tanár, munkaközösség-vezető Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

"Földrajz az egész világ"

A Soproni Széchenyi István Gimnázium szeretettel várja az érdeklődőket a GeoNight2022 rendezvényére! A szervezők érdekes előadásokkal és diákjaink által készített Geocaching játékkal készülnek. 2022. április 1. (péntek) 16.00–19.00 óráig.

Az előadásokra a gimnázium dísztermében kerül sor: 

  • 16:00 Rádonyi László, Soproni Vízmű Zrt., vezérigazgató: A vízről, és a víz útjáról Sopronban
  • 17:15 Kónya Máté – Kókai Márk – Szittyai Gergő, SZIG 11.A osztály, tanulók: Bemutatkozik a Zöld Sopron Egyesület
  • 17:30 Tóth László, Révai Miklós Gimnázium, Győr, földrajz–történelem szakos középiskolai tanár – Treml Júlia, Széchenyi Egyetem, Győr, SZIG volt tanulója, geográfus: A divatipar szennyese

Az előadásokkal párhuzamosan további programokat kínálnak: 

  • 16:0018:30 Geocaching kalandjáték Sopron belvárosában: Hat útvonalon, hatféle játékkal várják az érdeklődőket. Egy játék időtartama 45–60 perc. A geocashing játékhoz a szervezők biztosítják a terepi, nagy pontosságú GPS készülékeket. Figyelem! A játékhoz érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges! A játék ötletgazdái és játékmesterei: A Soproni Széchenyi István Gimnázium 11. évfolyamos földrajz faktos diákjai. A játék a 205-ös teremből indul. Tarts velünk!
  • 16:0018:30 GeoGames: Földrajzos játékterem a Soproni Széchenyi István Gimnázium 9.A és a 9.D osztályának szervezésében, a 204-es és a 206-os teremben valósul meg. A gimnázium tanulói saját készítésű és az interneten szabadon elérhető rövid, szórakoztató játékokat gyűjtöttek „csokorba”. Játssz velünk!

geonight22sopronA gimnázium minden szervező diákjának és előadónak készítettek névkártyát. A képen látható a 17 éves, 11. évfolyamos, földrajz faktos Simon Rékáé, aki rengeteget segített a szervezésben.

Célja: A földrajz népszerűsítése Sopronban és vonzáskörzetében

A rendezvény formája: "élő", személyes jelenléttel (amennyiben a Covid előírások megengedik, különben nem kerül megrendezésre)

Időpont: 2022. április 1. (péntek) 16 órától, Soproni Széchenyi István Gimnázium, 9400 Sopron, Templom utca 26.

Tervezett időtartam: kb. 3 óra

Szervezők: földrajz szakos tanárok, földrajz faktos diákok

A rendezvény nyelve: magyar

A Földrajz Éjszakája soproni rendezvénye, 2022. április 1-én, Soproni Széchenyi István Gimnázium központtal - a vendégek értékelése alapján - sikeresen lezajlott. A mintegy 150–200 vendéget vonzó, kb. 3,5 órás program jól szolgálta a GeoNight eredeti célkitűzését, a földrajztudomány népszerűsítését.

Az eseményről beszámolt a helyi média, és a gimnázium médiaklubja is dokumentálta az eseményeket.

 

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink