MFT 150 jubileumi évad

nagyvarad ekko

Szervező intzémény: Éltető Kacsolatok Közössége Egyesület

Információ / kapcsolat: Lehőcz Mónika, egyesületi elnök Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szimultán csillagösvényeken

„Alattad a föld, feletted az ég, benned a létra.” (Weöres Sándor)
Az Éltető Kapcsolatok Közössége – ÉKKŐ Egyesület helyi csoportjai a Kárpát-medence nyolc ÉKKŐ pontján szervez közel azonos időben induló és hasonló tematikájú programot, melynek ekretében ismerősökkel, barátokkal délutáni erdei sétára indulnak, közösen megcsodálják a mindig különleges naplementét és a megjelenő csillagokat.
Az Egyesület helyi tagjai péntek délutáni kellemes sétára hívják a barátaikat, ismerőseiket, és minden természetkedvelő embert egy közeli érdekes helyre, ahol van valamilyen kilátó, egy tanösvény, vagy más izgalmas dolog. A túrán résztvevők közösen megcsodálják a naplementét, és igyekeznek egy távcsövet magukkal vinni, és valakit, aki jó ismerője a csillagos égboltnak, így segíteni tud egy kicsit a fejünk feletti világ megismerésében.
Ha nem lesz tűzgyújtási tilalom, akkor klassz dolog lesz egy kis tűzrakás, melegedés a tűznél.
Minden helyszín bejelentkezik egy rövid facebook élő adásban, a sorrendet később határozzuk meg. Lesz egy zoom-os bejelentkezés is, amikor mindenki egyszerre rajta tud lenni a képernyőn, hogy megörökítsük a határokon átívelő eseményt.
A facebook élő adás ideje függ attól, lehet–e tüzet gyújtani vagy sem. Ha lehet, akkor hangulatosak az esti fények, ha viszont nem, akkor korábbi időpontra teszik a megfelelő fényviszonyok elérése érdekében.

Cél: Kimozdítsa a XXI. század embereit otthonukból, és induljanak egy különleges sétára a természetbe, ahol a modern telekommunikációs eszközök segítségével kapcsolódjnak egymáshoz hegyen-völgyön és határokon át!

A rendezvény formája: "élő", személyes jelenléttel (amennyiben a Covid előírások megengedik, különben nem kerül megrendezésre)

Az ÉKKŐ a Kárpát-medence különböző térségeinek nyolc pontján szervezett délutáni–esti programokat részletesen, pontos útvonal- és programtervvel egy táblázatban foglalják össze, amit kérésre el tudnak küldeni, és fel fogják tenni a honlapjukra.

Találkozó: 2022. április 1. (péntek) 16 óra (bukaresti idő szerint 17 óra), Nagyvárad, Bratianu (volt Munkás liget) park, GPS: 47.05579159571321, 21.94654923994159

Tervezett időtartam: egész este

A rendezvény szervezői: a földrajz barátai

Rendezvény nyelve: magyar

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink