Földrajztanárok véleményét és javaslatait várjuk!

A Magyar Földrajzi Társaság egy olyan nagy múltú szakmai szervezet, mely mindig fontosnak feladatának tartotta a földrajzoktatás ügyének szakmai képviseletét.

Határozott meggyőződésünk, hogy tantárgyunk presztízsének növelése érdekében a földrajz tananyagban alapvető tartalmi változtatásokra van szükség. Mintegy „elébe menve” a várható tantervi (NAT illetve kerettanterv) változásoknak, ezúttal szeretnénk megkérdezni valamennyi közoktatásban dolgozó földrajz szakos kollégát arról, hogy mit és hogyan kellene változtatni az érvényben lévő 9-10. osztályos gimnáziumi földrajz kerettanterven.

Szükségünk van az Ön szakmai tapasztalatára, véleményére!

Kérjük, hogy az alábbi kérdőív kitöltésével segítse munkánkat, és járuljon hozzá ahhoz, hogy széles szakmai konszenzuson alapuló javaslatokat, ajánlásokat dolgozhassunk ki a földrajz kerettanterv küszöbön álló átdolgozásához. A kérdőív kitöltéséhez semmilyen személyes adatot nem kell megadnia, az online kérdőívek kitöltése egyszerű, kb. 5 percet vesz igénybe! Kérjük, továbbítsa a kérdőívet tartalmazó linket földrajz szakos tanár kollégáinak!

Minden földrajztanár kolléga véleménye fontos a számunkra! 2017. május 31-ig várjuk az online kitöltött kérdőíveket!

Köszönjük, hogy hozzájárul a földrajzoktatás szakmai megújulásához, hogy a jövő generációi érdekesebb, szerethetőbb, és modernebb szemléletű földrajzórákon ismerhessék meg bolygónkat!

 

Kérdőív a 7-8. osztályos jelenleg érvényben lévő földrajz kerettantervről:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeVGRT-714fDYyUtHs4wqz_eJQwypBm8harSVfXF9BHOtP_SQ/viewform

Kérdőív a 9-10. osztályos jelenleg érvényben lévő földrajz kerettantervről:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfggTNxxFK6aCpk2o10lX0WJnL7IYzLImcwJVFQVBr1wKyNIA/viewform

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink