mft mfk23A Magyar Földrajzi Társaság 76. vándorgyűlését Nagyváradon tartja 2023. október 12–15. (csütörtök–vasárnap) között. A rendezvény 3 fontosabb programot ölel fel:

 1. Magyar Földrajzi Konferencia
  • Plenáris és szekció előadóülések – október 12. (csütörtök) délután és október 13. (péntek) egész nap
  • Fogadás – október 14. (szombat)
  • Nagyváradi városi séta – október 14. (szombat): vár bejárása, Belváros, Városháza tornya
 2. Közgyűlés – október 14. (szombat)
 3. Autóbuszos szakmai tanulmányi kirándulás a Biharba – október 15. (vasárnap): szentmise, Mézgedi cseppkőbarlang, ebéd Belényesen, Magyarremete, Medve-barlang

A Magyar Földrajzi Konferencia plenáris és szekcióelőadásai élő adásban követhetők ide kattintva online

PROGRAMFÜZET

PROGRAM

RÉSZVÉTELI DÍJ

SZEKCIÓK

ABSZTRAKTKÖTET

SZÁLLÁS

KÖZLEKEDÉS

JELENTKEZÉS

Tisztelettel kérjük, hogy a szervezés megkönnyítése érdekében mielőbb regisztráljanak a vándorgyűlésre. Jelentkezési határidő: 2023. október 4. (szerda) éjfél.

mft vandorgy22"Újdonságok az Alsó-Duna-szakasz mentén"

A Magyar Földrajzi Társaság 75. vándorgyűlését Mohácson és Dél-Baranyában tartja 2022. június 30. – júius 3. (csütörtök–vasárnap) között. A rendezvény 2 fontosabb programot ölel fel:

 1. plenáris előadóülés – június 30. (csütörtök) délelőtt
 2. szakmai tanulmányi kirándulások
  • belhoni kirándulás Mohács környékére – július 1. (péntek)
  • külhoni kirándulás a Dél-Baranyába – július 2–3. (szombat–vasárnap).
BŐVEBBEN JELENTKEZÉS

Tisztelettel kérjük, hogy a szervezés megkönnyítése érdekében mielőbb regisztráljanak a vándorgyűlésre. Jelentkezési határidő: 2022. május 18. (szerda) éjfél.

A Magyar Földrajzi Napok 2021 keretében a Magyar Földrajzi Társaság 2021. július 2-án megtartotta tisztújító közgyűlését. Az MFT Közgyűlése kettős jelölés alapján titkos szavazással Jeney Lászlót (90%) főtitkárrá, Lóczy Dénest (70%) pedig elnökké választotta a következő 4 évre.

A Közgyűlés az előterjesztett alelnökjelöltek közül Egedy Tamást (61%) és Nemerkényi Zsombort (57%) választotta meg. A főtitkár az elnök egyetértésével és a választmány megerősítő szavazásával Rácz Tímeát nevezte ki a Magyar Földrajzi Társaság titkárának.

Az alapszabály értelmében a tisztikar kinevezett tagjai közé tartozik a főtitkár és az elnök javaslatára kinevezett ügyvivő is. Az ügyvivői munkát (adminisztrációval kapcsolatos feladatok, pályázati projektmenedzsment, informatikai és egyéb projektek, programok lebonyolítása) továbbra is szolgáltatási keretszerződés formájában az MFT által megbízott szervezet segíti, melynek képviselője Heiling Zsolt, a Társaság eddigi ügyvivője.

Az új tisztikar tagjai: 

főtitkár

Jeney László

elnök

Lóczy Dénes 

titkár

Rácz Tímea

alelnök

Egedy Tamás

alelnök

Nemerkényi Zsombor

megbízott ügyvivő

Heiling Zsolt

foldrajzinapok21A Magyar Földrajzi Társaság 2021. évi Magyar Földrajzi Napok rendezvényét Gödöllőn tartja június 30. – júius 3. (szerda–szombat) között. A rendezvény 4 fontosabb programot ölel fel:

 • akkreditált 30 kredites földrajztanári továbbképzés – június 30. – július 1. (szerda – csütörtök)
 • 74. vándorgyűlés – július 2. (péntek) délelőtt
 • 145. (tisztújító) közgyűlés – július 2. (péntek) délután
 • szakmai tanulmányi kirándulás – július 3 (szombat).

Tisztelettel kérjük, hogy a szervezés megkönnyítése érdekében mielőbb regisztráljanak a rendezvényre. Regisztráció:

"Jubileumi rendezvény Teleki Pál halálának 80. évfordulóján"

Az idei, 144. Közgyűlésünket a Dunaújvárosban tartjuk 2020. szeptember 5-én (szombaton). A közgyűlést követő 73. vándorgyűlésre a közgyűlés után kerül sor.

"Dunaújváros 70"

Az idei, 143. Közgyűlésünket a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban tartjuk 2019. június 27-én. A közgyűlést követő 72. Vándorgyűlésre a közgyűlés után, valamint a következő napon, autóbuszos kirándulás kertében kerül sor.

Az idei, sorrendben 71. Vándorgyűlésünket az érdi Magyar Földrajzi Múzeumban rendezzük meg 2018. szeptember 7-én pénteken. Költségtakarékossági és racionalizálási okokból ebben az évben 1 napos programot hirdetünk meg.

1. oldal / 3

Hírlevél

Főtámogatóink

Partnereink